САНАРИПТИК ДООРДОГУ ЭТИКАЛЫК ДИЛЛЕМА - Сооронбаева Ч. Батырканова Б. (ИЗВЕСТИЯ НАЦИОНАЛЬНОЙ АКАДЕМИИ НАУК КЫРГЫЗСКОЙ РЕСПУБЛИКИ, 2025)
Илимий макалада санариптик технологиянын адамдын жүрүм-турумуна,адеп-ахлак нормаларына жана баалуулуктарына тийгизген таасири иликтенип, санариптик байланыш каражаттарын колдонуудан, маалыматты сактоодон жана жеке маалыматтарды чогултуудан жана пайдалануудан келип чыккан этикалык дилеммалар талкууланат.